Kohde on nyt suljettu kauden päätyttyä. Juuri ennen seuraavan kauden alkua päivitämme sivuillemme uudet tiedot retkistä, tapaamisajoista jne.

Ruoka ja juoma

Bulgarialainen keittiö on saanut vaikutteita Euroopasta ja idästä, ja siinä on vivahteita Kreikan ja Turkin ruokakulttuureista. Lomakohteissa tarjoiltavat paikalliset herkut ovat usein kuitenkin hieman kansainvälisempiä versioita. Tyypillinen pääruoka on kawarma eli savipadassa haudutettu ruoka, jossa on lihaa, sipulia, mausteita ja sieniä. Mielenkiintoinen alkuruoka on perinteinen bulgarialainen tarator eli jugurtista, kurkusta, tillistä ja valkosipulista valmistettu kylmä keitto.

 

Bulgaria on yksi maailman suurimmista viinintuottajista, ja viinialueita siellä on viisi. Etelä-Bulgariassa tehdään pääasiassa punaviiniä ja pohjoisessa valkoviiniä. Bulgariassa valmistetaan myös erinomaista olutta. Hyviä paikallisia merkkejä ovat Kamenitza, Zagorka ja Astika.
Paikallinen hedelmäviina Rakia valmistetaan tislaamalla. Raaka-aineena käytetään luumua, aprikoosia tai mitä milloinkin on saatavana. Maku vaihtelee laadun mukaan. Alkoholittomia juomia, kuten vettä, soodavettä ja mehua, on hyvin saatavilla kaikkialla, ja Bulgariassa on myös erinomaista kahvia.

 

Tästä löydät suosituksia illanviettopaikoista sekä ravintoloista lomakohteessasi.